OloKimya ENGLISH OloKimya OloKimya OloKimya OloKimya OloKimya
ÜRÜNLER

Kalsiyum Klorür Besin

Sinonim (-leri)
:   Kalsiyum; diklorür susuz, kalsiyum klorür peletleri, izokal
Mol. Formülü
:   CaCl2
EC / List no.
:   233-140-8
CAS no.
:   10043-52-4
Molekül ağırlığı
:  110,98
Kalsiyum klorür, kalsiyum ve klorür bileşenlerinden oluşur. Kalsiyum klorürün aşırı tuzlu tadı, gıdanın sodyum içeriğini artırmadan turşuları tatlandırmak için kullanılır. Kalsiyum klorürün donma noktası depresyon özellikleri, karamel dolgulu çikolatalarda karamelin donmasını yavaşlatmak için kullanılır. Ayrıca, dokuyu korumak için dilimlenmiş elmalara sıklıkla eklenir.
Kullanım Alanları
» Suyun donma noktasını düşürerek, buz oluşumunu önlemek ve buzu çözmek için kullanılır.
» Gıda katkı maddesi olarak, spor içeceklerinde ve şişelenmiş su dahil diğer içeceklerde elektrolit olarak yaygın olarak kullanılır.
» Sıkılaştırıcı bir madde olarak, konserve sebzelerde, soya fasulyesi pıhtılarını tofu haline getirmekte, sebze veya meyve sularından havyar ikamesi üretiminde kullanılır.
» Bira yapımında, bazen demleme suyundaki mineral eksikliklerini gidermek için, peynir yapımında, kazein içindeki kalsiyum ve protein arasındaki doğal dengeyi yeniden sağlamak için işlenmiş (pastörize/homojenize) süte bazen kalsiyum klorür eklenir.
» Kalsiyum klorür, geç büyüme mevsiminde ağaca püskürtülerek elmalarda mantar lekesini ve acı çukuru önlemek için kullanılır.
Ürün Özellikleri
Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
» Kalsiyum klorür, beyaz toz, higroskopik görünüme sahiptir.
» Kokusuzdur.

Özellikler

Karakter Özellikleri Birimi Değeri Koşul
Erime noktası °C 782  
Kaynma noktası °C 1935  
Yoğunluk g/cm³ 2.15 20 °C
Çözünürlük g/ mL 0.745 20 °C, suda çözünür
pKa   8-9  
Viskozite cP 3.34 787 °C
Refraktif indeks   1.52